Het voordeel van één systeem voor jouw online handel

Het succes van online verkoop hangt grotendeels af van efficiënte processen. Een vermindering van het aantal handmatige taken resulteert in minder kans op fouten en onduidelijkheden. Daarom is het van cruciaal belang dat verschillende automatiseringssystemen samenwerken als één geheel, waardoor het complete proces wordt ondersteund.

Klanten verwachten meer

De verschuiving naar online handel is duidelijk merkbaar, zowel in de groothandel als bij retailers. Klanten worden ook steeds veeleisender en verwachten snelle leveringen, zoals ’s avonds besteld, morgen in huis. Om aan deze verwachtingen te voldoen, is het essentieel dat de voorraadinformatie in realtime wordt bijgewerkt en dat de uitvoering, inclusief orderpicking, gedigitaliseerd is.

Veranderingen binnen de groothandels

Groothandels worden geconfronteerd met nieuwe soorten bestellingen, vaak met kleinere hoeveelheden. Veel bedrijven zijn nog steeds afgestemd op verouderde modellen van minimumaantallen of standaard grootverpakkingen, wat niet langer aansluit bij de behoeften van de detailhandel. Dit vereist dus aanpassingen.

Eenvoudige koppelingen

De software van Exact evolueert mee met deze veranderingen. De Exact bedrijfssoftware vormt nog steeds de kern, gericht op financiële en voorraadadministratie. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig specifieke software koppelen, zoals webshops, logistieke partners of betalingssystemen. Het appcenter biedt diverse partner-apps die naadloos aansluiten op Exact-oplossingen, variërend van basisinstallaties tot volledige koppelingen in slechts twee klikken. Zo kan een kassa op een offline verkooppunt gemakkelijk worden geïntegreerd, waardoor de inkomstenstroom direct zichtbaar wordt.

Nieuwe kanalen en omnichannel

Het toevoegen van nieuwe kanalen en het implementeren van een omnichannel-aanpak vereist monitoring en sturing van diverse geld- en goederenstromen. Door webshops, kantoren, magazijnen en logistiek te integreren in één systeem, verkrijgt men de benodigde inzichten om te voldoen aan de groeiende wensen van klanten. Hierbij speelt orderpicking een cruciale rol, waarbij de app voor orderpicking van Exact medewerkers in staat stelt bestellingen efficiënt samen te stellen en te verzenden.

Helderheid bij retouren

Ook bij retouren, vaak een complex proces met onduidelijkheden over de herkomst en te volgen procedures, biedt een eenduidig systeem oplossingen. Heldere instructies voor klanten, gekoppeld aan de software, zorgen voor duidelijkheid. Dit minimaliseert fouten, bespaart tijd en biedt een gestroomlijnde ervaring voor alle betrokkenen.

Graag meer weten?