5 voordelen van online boekhoudsoftware voor ondernemers

Bij het opzetten van je eigen onderneming word je geconfronteerd met een overweldigende hoeveelheid administratieve taken. Als ondernemer begrijp je ongetwijfeld dat het bijhouden van deze administratie van cruciaal belang is, ook al is het waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Wij begrijpen dit maar al te goed en presenteren daarom de 5 voordelen van onze online boekhoudsoftware: Exact Online.

  1. Meer automatisering betekent meer tijd

Als ondernemer besteed je gemiddeld 7,5 uur per maand aan administratieve taken. Dit zijn uren die je liever in je kernactiviteiten steekt. Exact Online vermindert deze tijdsinvestering aanzienlijk door slimme software die tal van taken automatiseert, zoals het verwerken van aan- en verkoopfacturen. Bovendien zorgt een automatische bankkoppeling voor een soepelere verwerking van betalingen.

  1. Samenwerking staat centraal

In Exact Online kun je eenvoudig samenwerken met je boekhouder. De flexibiliteit van de software stelt je in staat om te beslissen welke taken je zelf uitvoert en welke je overlaat aan de boekhouder. Automatiseringen stellen je in staat om veel taken zelfstandig uit te voeren, waardoor je boekhouder meer tijd heeft om een adviserende rol op zich te nemen bij belangrijke beslissingen of groeikansen voor je onderneming.

  1. Volledig in de cloud

Het is een cloud-gebaseerde software, waardoor je niets lokaal hoeft te installeren. Dit biedt het voordeel dat je overal en altijd toegang hebt tot je bedrijfsgegevens. Je hoeft niet te wachten tot je op kantoor bent om je administratie te bekijken. Je logt gewoon in en je hebt direct inzicht in al je cijfers. Werken in de cloud maakt ook eenvoudige automatische updates mogelijk zonder dat jij handmatig updates hoeft te installeren.

  1. Altijd conform wetgeving

Exact Online blijft altijd up-to-date met de nieuwste regelgeving. Ze volgen wetswijzigingen nauwlettend en passen de software onmiddellijk aan indien nodig. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de naleving van de laatste wetten.

  1. Eenvoudig koppelen met andere software

Dankzij de open API kunnen andere leveranciers naadloos integreren met de software. Verschillende programma’s kunnen moeiteloos met elkaar communiceren en informatie delen, waardoor handmatig werk overbodig wordt.

Ook benieuwd naar wat Exact Online voor jouw organisatie kan betekenen?